- PI-NET Konferencia 2011. november 16-18.

PI-NET Konferencia 2011. november 16-18.

Timár Noémi
|
2011. november 02., szerda 10:01
A Doktoranduszok és Nemzetközi Kutatók Szervezeteinek Szövetsége (PI-NET) ,,A doktoranduszok jövőjének alternatíváiról" címmel nemzetközi konferenciát szervez. 2011. november 16-18 között Budapesten a Corvinus Egyetemen, amelyre minden magyar doktoranduszt szeretettel hívunk és várunk.

A Doktoranduszok és Nemzetközi Kutatók Szervezeteinek Szövetsége (PI-NET)

 

,,A doktoranduszok jövőjének alternatíváiról"

 

címmel nemzetközi konferenciát szervez.

 

2011. november 16-18 között

 

Budapesten a Corvinus Egyetemen,

 

amelyre minden magyar doktoranduszt szeretettel hívunk és várunk.

 

 

A Konferencia a kiemelkedő jelentőségű World Science Forum-hoz kapcsolódva kerül megrendezésre. 2011. november 17-19 között a Magyar Tudományos Akadémia, az UNESCO-val, az ICSU-val és az AAAS-sal közös szervezésben, Budapesten tartja meg az ötödik World Science Forum-ot. Az idei év fő témaköre: ,,Változások a Tudományban - Kihívások és Lehetőségek". A világ vezető tudósai és tudomány-politikai döntéshozói tartanak előadásokat a témakörben, a jelenleg legégetőbb tudományos és a globális társadalmat érintő kérdésekről.

A Fórum védnökei: SCHMITT Pál, a Magyar Köztársaság elnöke; José Manuel Dur?o BARROSO, az Európai Bizottság elnöke, Irina BOKOVA, az UNESCO főigazgatója, és Catherine BRÉCHIGNAC, az ICSU elnöke.

 

A PI-NET szervezésében a ,,Doktoranduszok jövőjének alternatívájáról" című konferencia előadói a Forum neves tudósai közül kerülnek kiválasztásra. Várhatóan, a Konferencia előadói körében üdvözölhetjük Mr. Dominique Ristori Főigazgató Urat, az Európai Bizottságból, H.E. Sergio Machado Rezende Urat, a brazíliai Tudomány és Technika Minisztérium korábbi miniszterét; valamint Mr. Tomihiro Taniguchi Urat, a Japán Tudományos Fórum Ügyvezető Igazgatóját.

 

A konferencia kiemelt támogatói: a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, az Antall József Politika- es Társadalomtudományi Tudásközpont, a Doktoranduszok Országos Szövetsége és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem.

 

A PI-NET céljai között szerepel többek között a doktoranduszokat, illetve tudományos kutatókat tömörítő, vagy érdekükben munkálkodó szervezetek közötti kommunikáció és együttműködés elősegítése és támogatása, továbbá nemzetközi fórumok és publikációs lehetőségek biztosítása, a doktoranduszok, illetve tudományos kutatók számára.

Reményeink szerint a Konferencia eredményei nagymértékben hozzájárulnak a magyar doktorandusz hallgatók érdekeinek előmozdításához.

 

A Konferencián való részvétel a magyar doktoranduszok számára térítésmentes, minden érdeklődő számára nyitott.

 

Jelentkezni a név, tudományterület, kutatási téma és e-mailcím megadásával 2011. november 7-ig a következő e-mail címen lehet: registration@dosz.hu.

 

 

 

Budapest, 2011. november 3.

 

 

PI-NET Conference

 

,,The alternatives of the doctoral students' future"

 

Budapest, 16-18 November 2011

 

Corvinus University of Budapest

 

Agenda

 

16 November 2011 (Wednesday)

 

15.00 - 16.00 Registration

16.00 - 18.00 Opening Ceremony

Welcome speeches by PÁLINKÁS József, President of the Hungarian Academy of Sciences, and FARKAS Krisztina, Deputy Secretary of Ministry of Administration and Justice, PADÁNYI József, Rector of Zrínyi Miklós National Defense University, KEREKES Sándor, International and Sciences Vice Rector, Corvinus University Budapest

Speech about the aims of the Conference by Gréta Czene, President of PI-NET

19.00 Dinner

21.00 Evening program in Budapest

 

 

17 November 2011 (Thursday)

 

10.00 - 11.30 Paralell lectures

11.30 - 13.00 Lunch

14.00 - 17.00 Paralell lectures

19.00 Dinner

20.00 Evening program

 

Invitees:

Raivio, Kari, Mr.

Rezende, Sergio Machado, H.E.

Taniguchi, Tomihiro, Mr.

Ristori, Dominique, Mr.

 

 

18 November 2011 (Friday)

 

10.00 End of the Conference

11.00 Delegates meeting

13.00 Lunch

15.00 - 18.00 Visit to the Academy

Bejelentkezés / Login
Regisztráció / Registration - Elfelejtett jelszó / Lost Password

Hírlevél feliratkozás
E-mail cím

Doktorandusz jogsegély-szolgálat
Hallgató Ügyvédje
Oktatási Jogok Biztosa
Partnerünk az e-tudomány