Nagy tervek, közös lendület - megalakult DOSz Közigazgatás-tudományi Osztálya

Nagy tervek, közös lendület - megalakult DOSz Közigazgatás-tudományi Osztálya

PDF letöltés
Nyomtatás
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának dékáni tárgyalójában tartotta alakuló ülését 2013. június 21-én a DOSz Közigazgatás-tudományi Osztálya, ezzel is erősítve az egyetem, az osztály és a kar együttműködését.

Kevés ennyire komplex jelenség van, mint a közigazgatás-tudomány, ami azért sem meglepő, mert kevés annyira komplex jelenség van, mint egy állam közigazgatása és annak működése. Ezzel a gondolattal egyetértve indul útjára a Közigazgatás-tudományi Osztály közössége, mely működése során országos lefedettségben biztosítja a közigazgatás-tudomány iránt elkötelezett doktoranduszok szakmai koordinációját és érdekeinek képviseletét, feladatai ellátása során kiemelt partnerként tekint az első közigazgatás-tudományi doktori iskola megalapítójára, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre.

Az alakuló ülést a DOSz elnökség által, pályázat alapján kinevezett elnök, Juhász Lilla Mária vezette, aki köszöntő beszédében megköszönte egyetemünk rektorának alakuláshoz nyújtott kiemelt támogatását és megerősítette együttműködési szándékát, mely szerint az egyetem és az osztály példaértékű együttműködése a közigazgatás-tudomány fejlesztéséhez, a közös tudományos eredmények eléréséhez vezet. Szávay László a DOSz tudományos osztályokért felelős elnökségi tagja összefoglalójában hasznos, gyakorlatias információkkal segítette az alakuló osztályt, kiemelve az elkötelezett és lelkiismeretes munka szükségességét az osztály sikeres működése érdekében.

Az egyeztetések eredményeként az egyetem és az osztály közös szakmai rendezvényeket szervez, közigazgatási esemény adatbázist létesít és a szeptemberben induló Közigazgatás-tudományi Doktori Iskola aktív tudományos közösségének közös megteremtésére törekszik. Az osztály folyamatosan várja a jelentkezőket, akik a haza szolgálatában részt kívánnak venni a fenti tudományos munkálatokban, pro publico bono!

 


Juhász Lilla Mária osztályelnök

 

Bejelentkezés / Login
Regisztráció / Registration - Elfelejtett jelszó / Lost Password

Hírlevél feliratkozás
E-mail cím

Doktorandusz jogsegély-szolgálat
Hallgató Ügyvédje
Oktatási Jogok Biztosa
Partnerünk az e-tudomány