Megtartotta alakuló ülését a DOSz Hadtudományi Osztálya

Megtartotta alakuló ülését a DOSz Hadtudományi Osztálya

PDF letöltés
Nyomtatás
A hadtudomány és katonai műszaki tudományok neves képviselői, a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSz) elnökségének tagjai, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának (DÖK) képviselői jelenlétében ünnepélyesen megalakult a DOSz Hadtudományi Osztálya június 11-én az NKE Zrínyi termében.

Az ünnepélyes alakuló ülést Berki Gábor ny. r. százados, a Hadtudományi Osztály elnöki tisztségét pályázati úton elnyert DÖK-képviselő vezette. A rendezvényen többek közt részt vett Prof. Dr. habil. Szakály Sándor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos rektor-helyettese, Dr. Nagy László nyá ezredes, a Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT) elnöke, valamint Prof. Dr. Szenes Zoltán nyá vezérezredes, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Hadtudományi Bizottságának elnöke.

Dr. Nagy László elmondta, hogy a jelenleg közel 600 tagot számláló MHTT szívesen várja a fiatal PhD hallgatókat, illetve hangsúlyozta, hogy a Társaság eredményes együttműködést folytat az MTA Hadtudományi Bizottságával, valamint az egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karával, és bízik benne, hogy erre a frissen megalakult Hadtudományi Osztállyal is lehetősége nyílik. Ennek megfelelően a Hadtudományi Osztály együttműködési megállapodásokat kötött a Magyar Hadtudományi Társasággal, illetve az MTA Hadtudományi Bizottságával, melyeket az alakuló ülésen Berki Gábor, Dr. Nagy László, valamint Prof. Dr. Szenes Zoltán elnökök ünnepélyesen aláírtak.

A rendezvényen a Doktoranduszok Országos Szövetsége elnökségének képviselőiként jelen volt Nemes László, a DOSz stratégiai elnökhelyettese, valamint Szávay László, a DOSz elnökségi tagja, akik ismertették az országos szinten működő szervezet, illetve a DOSz keretében megalakuló tudományos osztályok küldetését, melyhez egyúttal eredményes munkát kívántak.

Ezt szem előtt tartva Berki Gábor elnök ismertette a Hadtudományi Osztály 2013/2014-es tanévre vonatkozó munkatervét, továbbá javaslatokat tett az Osztály működéséhez szükséges tisztségviselők megválasztására. Az alakuló ülésen folytatott titkos szavazás eredményének megfelelően a szervezet titkáraként Kiss Petrát, rendezvényekért felelős referenseként Vajkai Edinát, kommunikációs referenseként Csizmazia Gábort, tudományos ügyekért felelős referenseként pedig Szabó Csaba r. főhadnagyot, a Hadtudományi Doktori Iskola hallgatóit választották meg az Osztály tagjai.

Az újonnan megalakult szervezet ambiciózus célokat tűzött ki maga elé, melyekkel igyekszik segíteni a hadtudomány iránt érdeklődő doktoranduszok kutatásait, valamint konferenciák szervezésével lehetőséget adni a kutatási eredmények publikálására. E küldetésében az Osztályt mentorként segíti Prof. Dr. M. Szabó Miklós nyá. altábornagy, Rector Emeritus, valamint Dr. Resperger István mk. ezredes.

 

Csizmazia Gábor

NKE Doktorandusz Önkormányzat

 

Bejelentkezés / Login
Regisztráció / Registration - Elfelejtett jelszó / Lost Password

Hírlevél feliratkozás
E-mail cím

Doktorandusz jogsegély-szolgálat
Hallgató Ügyvédje
Oktatási Jogok Biztosa
Partnerünk az e-tudomány