Megalakult a Jog-és Társadalomtudományi Osztály

Megalakult a Jog-és Társadalomtudományi Osztály

PDF letöltés
Nyomtatás
2013. június 14-én a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán alakult meg a Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSz) Jog- és Társadalomtudományi Osztálya. A tudományos osztály elnöke Dr. Zoványi Nikolett, a Debreceni Egyetem Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola III. éves nappali tagozatos doktorandusza lett.

Az eddig 15 taggal 4 doktori iskolát képviselő tudományos osztály célja, hogy a jövőben valamennyi jogi és társadalomtudományi doktori iskola képviseltetve legyen az osztályban, és a szakmai tudományos kereteken túl a jogász és társadalomtudós PhD hallgatók emberi közösségeként is funkcionáljon. Ennek megfelelően az alakuló ülésen részt vett tagok úgy határoztak, hogy csak nyár végén, a nyári tagtoborzási időszak után választják meg tisztségviselőiket, mert szeretnék, ha a tisztségviselők kinevezésénél is érvényesülne az arányos képviselet elve.

Az alakuló ülésen a tagok közös álláspontra jutottak az osztály működésének első évére tervezett rendezvények, programok, célok tekintetében. Ennek keretében egyhangúlag elfogadták a következő munkatervet: Hagyományteremtő céllal egy vándorkonferencia szervezése, ahol az ország valamennyi jogász doktori iskolájának hallgatóinak lehetősége nyílik szakmai előadások tartására. A konferencia első helyszíne Debrecen, időpontja 2013. október-november. Ezt követően minden évben másik doktori iskola hallgatói nyerik el a jogot arra, hogy saját városukban megszervezzék a konferenciát. Az ősz-tél folyamán egy lektorált tanulmánykötet kiadása. Ezen kezdeményezést is hagyományteremtő céllal kívánja megvalósítani az osztály, évente kerülne sor egy-egy tanulmánykötet kiadására. A tanulmányokat a szakmában elismerésnek örvendő, tapasztalt kutatók véleményeznék. Az osztály tagjai 2014 nyarán jogász szakmai nyári egyetem szervezését is célul tűzik ki.


Dr. Zoványi Nikolett

osztályelnök

 

Bejelentkezés / Login
Regisztráció / Registration - Elfelejtett jelszó / Lost Password

Hírlevél feliratkozás
E-mail cím

Doktorandusz jogsegély-szolgálat
Hallgató Ügyvédje
Oktatási Jogok Biztosa
Partnerünk az e-tudomány