Megalakult a DOSz Biológiai és Kémiai Tudományok Osztálya

Megalakult a DOSz Biológiai és Kémiai Tudományok Osztálya

PDF letöltés
Nyomtatás
2013. június 25-én, 17 órai kezdettel tartotta alakuló ülését a Doktoranduszok Országos Szövetsége Biológiai és Kémiai Tudományok Osztálya az Eötvös Loránd Tudományegyetem Lágymányosi Campusán.

Az ülésen a DOSz elnökség képviseletében jelen volt Nemes László stratégiai elnökhelyettes és Szávay László elnökségi tag. Nemes László köszöntőjében az DOSz érdekképviseleti feladatairól és tudományszervező tevékenységéről beszélt. Szávay László elnökségi tag beszámolt a többi tudományos osztály megalakulásának állásáról és eddigi tevékenységükről. Szávay László bemutatta a Doktoranduszok Országos Szövetsége két legfontosabb rendezvényét, a Tavaszi Szél konferenciát és a nyári doktorandusz tábort és kitért arra is, hogy a DOSz vezetőségének milyen elvárásai vannak a tudományos osztályokkal szemben, illetve hogy milyen lehetőségek rejlenek a tudományos osztály alapításában és működtetésében.

Jurecska Laura ismertette az osztályelnöki pályázatában megfogalmazott programtervi javaslatokat, melyet a jelenlévők megvitattak. Az osztály tagjai javaslatot tettek a tudományos osztály létszámának bővítési lehetőségeire, és vállalták, hogy több felsőoktatási intézményben toborozni kezdik a biológiai és kémiai tudományok területén kutató doktoranduszokat. Ötletként felmerült a 2012-ben nagy sikerrel megrendezett Környezettudományi Doktori Iskolák Konferenciájának folytatása, immáron kiterjesztve a biológusok és vegyészek irányába is.

Jurecska Laura

osztályelnök

DOSz Biológiai és Kémiai Tudományok Osztálya

 

Bejelentkezés / Login
Regisztráció / Registration - Elfelejtett jelszó / Lost Password

Hírlevél feliratkozás
E-mail cím

Doktorandusz jogsegély-szolgálat
Hallgató Ügyvédje
Oktatási Jogok Biztosa
Partnerünk az e-tudomány