Megalakult a DOSz Agrártudományi Osztálya

Megalakult a DOSz Agrártudományi Osztálya

PDF letöltés
Nyomtatás
Örömmel tájékoztatjuk a DOSz tagságát és minden érdeklődőt, hogy 2013. május 25-én megalakult az Agrártudományi Osztály. Az Osztály megalakításában részt vett (Balla Zoltán, DE-AGTC), Fitos Gábor (PE-GK), Gór Arnold (PE-GK), Lénárt József (BCE-ÉTK), Molnár Dénes (NYME-EMK) és Vozik Dávid (PE-MK), így 4 egyetem 5 kara képviseltette magát az Osztály indulásakor.

Keszthelyen megrendezett alakuló ülés során először az elnöki tájékoztatóra, majd pedig tagok bemutatkozására került sor. A harmadik napirendi pont a tagfelvétel volt, amely során 8 további tagjelölt jelentkezési kérelmét tekintettük át. Minden jelentkezést elfogadtunk azzal a feltétellel, hogy a hiányzó dokumentumokat pótolják a jelöltek. A jelentkezők felvételével a képviseltetett egyetemek száma 6-ra, a karok száma pedig 8-ra nőhet, ami már országos lefedettséget irányoz elő.

A következő napirendi pont a tudományos osztályok ügyrendjének ismertetése volt. A működési feltételek részletes megismerése után kilátásba helyeztük bizonyos pozíciók létrehozását (informatikai referens), illetve meglévő pozíciók tevékenységének pontosítását (pénzügyi referens). Ezeket követték a személyi ügyek megtárgyalása, melynek eredményeként az Osztály a titkári feladatok ellátásával titkos szavazást követően Balla Zoltánt bízta meg, akinek ezúton is sok sikert kívánunk munkája során.

Az utolsó előtti napirendi pont az októberi 18-i országos workshop témája, amit „A KAP-reform és az agrár-felsőoktatás PhD-s szemmel”- címmel tervezünk megrendezni Keszthelyen. Terveink között szerepel a témában szakavatott előadók mellett vállalatok részéről humán-erőforrás menedzserek megkeresése is az agrár-felsőoktatás hallgatói kimenetével kapcsolatban. A tagok több céget és előadót is megjelöltek mint lehetséges meghívottat.

Az utolsó napirendi pont az egyéb ügyek, amelyen belül a DOSz Nyári Tábor és a Tavaszi Szél konferencia mellett előkerült egy csapatépítő tréningnek az Agrártudományi Osztály keretein belül történő megszervezésének lehetősége is. Ezen kívül szóba kerültek tapasztalatok a pályázati rendszerrel, különösképpen a most ismét kiírásra kerülő Nemzeti kiválóság Programmal kapcsolatban.

Összességében nagyon hasznosnak értékelem az ülést, a szűk 3 órás ülésen minden felmerülő kérdésre, illetve napirendi pontra választ tudtunk találni. Hiszem továbbá, hogy ez az első igen fontos lépés volt egy hosszú úton, amely során az Osztály konstruktív működése mellett az agráriumban tevékenykedő PhD-sok rendelkezésére álló lehetőségeket javíthatjuk, számukra a szakmai érdekképviseleti és megjelenési fórumot biztosíthatunk.

Gór Arnold

Elnök, Agrártudományi Osztály

 

Bejelentkezés / Login
Regisztráció / Registration - Elfelejtett jelszó / Lost Password

Hírlevél feliratkozás
E-mail cím

Doktorandusz jogsegély-szolgálat
Hallgató Ügyvédje
Oktatási Jogok Biztosa
Partnerünk az e-tudomány