II. Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia 2013

II. Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia 2013

PDF letöltés
Nyomtatás
A PTE Doktorandusz Önkormányzat (PTE DOK) örömmel értesíti a doktorandusz hallgatókat, hogy az idei évben is megrendezésre kerül az Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia (IDK 2013).

II. Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia 2013

A PTE Doktorandusz Önkormányzat (PTE DOK) örömmel értesíti a doktorandusz hallgatókat, hogy az idei évben is megrendezésre kerül az Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia (IDK 2013).

A tavaly március 9-én megrendezett IDK 2012 konferencia sikereire alapozva, idén már bővült programokkal várjuk a doktorandusz hallgatókat. Míg tavaly a PTE oktatói közül kiválasztott előadók, a különböző szakterületek képviselői mutatták be szakterületüket; idén már a doktoranduszok is számot adhatnak saját kutatási területükön szerzett tudásukról magyar vagy angol nyelven.

A konferencia alapvető célja, hogy lehetőséget és fórumot teremtsen hazai és külföldi doktoranduszok számára a személyes- és szakmai kapcsolatok, együttműködések kiépítésére, valamint szakmai eszmecseréknek adjon teret különböző szakterületek bevonásával.

IDK 2013-ra várjuk hazai és külföldi doktoranduszok jelentkezését, minden tudományterületen, ahol külön szekciókban lesz majd lehetőségük, egy szakmai bizottság előtt bemutatni kutatási eredményeiket előadás vagy poszter formájában, illetve a művészeti alkotások bemutatására is biztosítunk lehetőséget. A szakmai előadások mellett workshopok, kerekasztal beszélgetések is színesítik majd a rendezvényt.

Az IDK2013 érdekessége, hogy a klasszikus szekciók mellett, olyan interdiszciplináris viták kapnak helyet az egyes szakterületi előadások után, mely egy aktuális, több szempontból érdekes témát érint. Az interdiszciplináris szekciók célja, hogy a témákban hozzáértő, különböző tudományterületeket képviselő előadók után egy olyan kommunikáció és/vagy vita induljon meg, melyben a különböző területekről érkező kutató kollégák esetleges új nézőpontokkal ismerkedjenek meg az általuk kutatott területen.

Interdiszciplináris vitatémák: „Etnikai, vallási diverzitás, multikulturalizmus”; „Eutánázia”; „Génmanipuláció előnyei és hátrányai”; „Merre tovább felsőoktatás?”

A konferencián való részvételhez előzetes online regisztráció szükséges, a http://phdpecs.hu/regisztracio.php weboldalon keresztül. 2013. március 31-ig 3000 HUF / 10 EUR, április 1-20. között 5000 HUF / 16 EUR. Azon doktoranduszok számára, aki beregisztrálnak és adataikat feltöltik a www.youngresearchers-pecs.hu oldalra kedvezményben részesülnek, számukra a konferencián való részvétel március 31-ig ingyenes, illetve április 1-20. között a regisztrációs díj  mindössze 3000 HUF / 10 EUR.

A részvételi díjat kérjük az alábbi bankszámlaszámra legkésőbb 2013. április 20-ig átutalni.

A részvételi díj magában foglalja a konferencián való részvétel lehetőségét, a regisztrációs csomagot, a délutáni és az esti programokon való részvételt, valamint a 2013 őszén megjelenő konferenciakötetben való publikációs lehetőséget. (A formai követelményeket a konferencia helyszínén minden érdeklődő a regisztrációnál ismerheti meg.)

A konferencia részletes programja: http://phdpecs.hu/regisztracio.php

A 2013. április 1-jén kezdődő absztrakt feltöltés során a jelentkezőknek a könnyebb kommunikáció érdekében meg kell adniuk az elérhetőségi adataikat és a konferencián előadni kívánt tudományos munka címét.

Minden jelentkezőt és érdeklődőt szeretettel várunk! Jelentkezz, ne maradj le!

 

F O N T O S   T U D N I V A L Ó K

A konferencia nyelve: magyar és angol nyelven is lehet előadni, publikálni

A konferencia helyszíne: Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont, H-7624 Pécs, Ifjúság útja 20.

Határidők:

2013. február 25.-március 31.               Előregisztráció

2013. április 1-20.                               Absztraktot feltöltésének ideje

2013. április 20.                                  Jelentkezési határidő és absztraktok feltöltésének határideje

2013. május 15-17.                             Konferencia

2013. szeptember vége                        Konferenciakötet megjelenése

Részvételi díj: 2013. március 31-ig 3000 HUF / 10 EUR, április 1-20. között 5000 HUF / 16 EUR, amely magában foglalja a konferencián való részvétel, az ebéd, és az esti programok költségeit, valamint az elektronikus (ISBN számmal ellátott) konferenciakötetben való megjelenés lehetőségét is.

Azon doktoranduszok számára, aki beregisztrálnak és adataikat feltöltik a www.youngresearchers-pecs.hu oldalra kedvezményben részesülnek, számukra a konferencián való részvétel március 31-ig ingyenes, illetve április 1-20. között a regisztrációs díj  mindössze 3000 HUF / 10 EUR.

A részvételi díjat kérjük az alábbi bankszámlaszámra legkésőbb 2013. április 20-ig átutalni.

A közlemény rovatba kérjük feltüntetni: 38033, név, IDK 2013.

Pécsi Tudományegyetem

MÁK 10024003-00282716-00000000

Igény esetén a résztvevők részére számlát állítunk ki, amelyet a konferencia napján lehet átvenni. Számlaigényt előre kérjük bejelenteni.

A konferencia előadásainak anyagát külön ISBN számmal ellátott konferenciakötetben várhatólag ősszel jelentetjük meg. A kötet elektronikus formában elérhető.

A konferencia témakörei: minden szakterület képviseletére számítunk, hogy biztosítani tudjuk a konferencia interdiszciplináris jellegét. Az egyes szekciókban 10 perces előadásokat tervezünk, melyre a felkért előadók mellett várjuk minél több doktorandusz jelentkezését online regisztrációval.

Nyeremény: A legjobb poszter és előadás oklevélben és nyereményben részesül

Jelentkezés módja: Regisztrálni a http://phdpecs.hu/regisztracio.php weboldalon keresztül a részvételi díj befizetésével lehet, 2013. február 25-től legkésőbb 2013. április 20-ig.

Elérhetőségek: További információért látogass el weboldalunkra www.phdpecs.hu, vagy tedd fel kérdésedet az ptedok@pte.hu e-mail címen.

Amennyiben úgy gondolod, hogy a konferencia a hazai vagy külföldi hallgatótársaidat is érdekelné, úgy kérjük, add tovább az információt.

 

A Szervező csapat nevében várjuk jelentkezésedet!

Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzat

Bejelentkezés / Login
Regisztráció / Registration - Elfelejtett jelszó / Lost Password

Hírlevél feliratkozás
E-mail cím

Doktorandusz jogsegély-szolgálat
Hallgató Ügyvédje
Oktatási Jogok Biztosa
Partnerünk az e-tudomány