Friss hírek
Találatok száma:142; oldalak száma:10
Az Apáczai Csere János Doktoranduszi Ösztöndíj Konvergencia Régióban érvényes pályázatai most szakértői értékelés alatt vannak. Ezt követően kerülnek döntésre a Kuratórium elé (várhatóan március második felében).
A pályázók a benyújtott pályázatukkal kapcsolatos döntésről e-mailben, illetve a NKP rendszeren keresztül is fognak értesítést kapni.
A pályázattal kapcsolatos konkrét kérdéseket a doktorandusz@kih.gov.hu címen lehet feltenni.
A program egyik célkitűzése a fiatal kutatók munkájának segítése, tudományos karrierjük támogatása, a szervező biztosság figyelembe véve az aktuális magyar pénzügyi nehézségeket melyek a fiatal kiutatókat, PhD hallgatókat is érintik, az alábbi döntést hozta:
Amennyiben a jelentkező jelzi, hogy a regisztrációs díj összege számára túl magas, de kisebb összeg esetén részt venne a konferencián, ezekben az esetekben a részvételi díj összege csökkenthető. Ezen igény meglétét e-mailben kell jelezni Szilágyi Nikolettnek (nikolett.szilagyi@organicawater.com).
The University Network of the European Capitals of Culture (UNeECC) will hold its 7th annual conference in Marseille, France, European Capital of Culture 2013. The conference will be hosted by the Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS) and by Aix-Marseille Université (AMU), in collaboration with Labex Med & Marseille-Provence 2013.
A Doktoranduszok Országos Szövetsége 2012. december 19-én köztestületté alakult. A megújuló szervezet egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az MTA struktúrájának mintájára felállítandó tudományos osztályok a magyarországi és a kárpát-medencei magyar doktoranduszok számára tudományos fórummá váljanak. A tudományos osztályok kiépítendő rendszere a szakmai érintkezésen túl a tudományos közéletben örömmel tevékenykedő fiatal értelmiségiek személyes kapcsolatteremtésének helyszíne is egyben. Erre vonatkozóan követjük azt az elvünket, amely szerint az ország tudományos életét a jövőben meghatározó nemzedék szakmai és emberi kapcsolatainak építését a lehető legkorábban meg kell kezdeni, és minden formában támogatni kell.
Megbeszélést tartott a Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSz) elnöksége és Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. A DOSz 2012 decemberében alakult újjá, miután tavaly ősszel létrejöttek a doktori iskolával rendelkező felsőoktatási intézményekben a doktorandusz önkormányzatok.
A 2013. január 1-jétől életbe lépő kutatói járulékkedvezmény lényege, hogy a munkáltató adókedvezményt vehet igénybe a vállalkozási kutatóhelyen a minimum Ph.D. fokozattal rendelkező kutatók foglalkoztatása után, legfeljebb 500 ezer forintos munkabérig. Az adókedvezmény mértéke a szociális hozzájárulási adó teljes összege, ami azt jelenti, hogy a 27%-os kulcs helyett immár járulékmentesen, 0%-os kulccsal számolhatnak a vállalkozások, továbbá az 1,5%-os szakképzési hozzájárulást sem kell megfizetni. Ennek költségvetési egyenleget érintő hatását - a célcsoport magját képező, a vállalkozásoknál tevékenykedő közel 1300 Ph.D. kutató után - mintegy 2 milliárd forintra becsülhetjük.
A Balassi Intézet új ösztöndíj-lehetőségeket hirdetett meg hallgatók, felsőoktatási intézmények oktatói és adminisztratív személyzeti munkatársai részére, melyekre 2013. március 10-ig lehet pályázni. A Campus Hungary Program első pályázati szakasza 2012. novemberében sikerrel zárult, melynek köszönhetően közel 1200 hallgató folytathat résztanulmányokat a világ szinte minden kontinensén. A program együttműködő partnere a Tempus Közalapítvány.
A Balassi Intézet a ,,Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése konvergencia program" című projektek keretében Campus Hungary ösztöndíjpályázatot hirdet 2013. április 30. és 2014. augusztus 31. között megvalósítható ADMINISZTRATÍV SZEMÉLYZETI MOBILITÁSRA.
A Balassi Intézet a ,,Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése konvergencia program" című projektek keretében Campus Hungary ösztöndíjpályázatot hirdet 2013. április 30. és 2014. augusztus 31. között megvalósítható OKTATÓI MOBILITÁSRA
Találatok száma:142; oldalak száma:10
Bejelentkezés / Login
Regisztráció / Registration - Elfelejtett jelszó / Lost Password

Hírlevél feliratkozás
E-mail cím

Doktorandusz jogsegély-szolgálat
Hallgató Ügyvédje
Oktatási Jogok Biztosa
Partnerünk az e-tudomány