Fiatal kutatók a kormányzati döntés-előkészítésben

Fiatal kutatók a kormányzati döntés-előkészítésben

PDF letöltés
Nyomtatás
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem irányításával veszi kezdetét a Fiatal Kutatók Szakértői Rendszerének tesztidőszaka. A program célja egy olyan kompetencia központ kialakítása, amely szakmai-tudományos támogatást nyújt a kormányzati szervek szakpolitikai tevékenysége számára.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) és a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSz) között létrejött stratégiai együttműködési megállapodás alapján induló program keretében a KIM a hazai egyetemeken kutató fiatalokat bíz meg, hogy tudásukkal, tapasztalataikkal járuljanak hozzá a kormányzati szakpolitikai munka tudományos-szakmai támogatásához, összességében pedig a nemzeti értékteremtéshez.

Prof. Dr. Patyi András rektor megnyitó beszédében elmondta, olyan szakértői tudásra van szükség, amely alkalmazkodik a kormányzati munka gyors ritmusához és hozzájárul a döntés-előkészítés minőségének emeléséhez.  Dr. Babos Tibor kormányfőtanácsadó kiemelte, olyan kormányzati gesztus ez a DOSz irányába, amire korábban még nem volt példa. Amennyiben a tesztidőszak sikeresen zárul, azzal számolnak, hogy a résztvevők számára kormányzati pályaképet tudnak majd nyújtani.

Fülöp Péter, a DOSz elnökhelyettese, a kutatók nevében üdvözölte azt a kivételes lehetőséget, amit a program nyújt. Kifejezte reményét arra is, hogy hosszú távú együttműködés veheti kezdetét.

Bejelentkezés / Login
Regisztráció / Registration - Elfelejtett jelszó / Lost Password

Hírlevél feliratkozás
E-mail cím

Doktorandusz jogsegély-szolgálat
Hallgató Ügyvédje
Oktatási Jogok Biztosa
Partnerünk az e-tudomány