Ambíciózus tervek: megalakult a DOSz Közgazdaság-tudományi Osztálya

Ambíciózus tervek: megalakult a DOSz Közgazdaság-tudományi Osztálya

PDF letöltés
Nyomtatás

A DOSz Közgazdaság-tudományi Osztálya 2013. június 24-én, hétfőn tartotta meg alakuló ülését, melynek hangulatához jól illettek a Paris, Texas kávéház kellemes körülményei. A budapesti helyszínre az ország négy városából érkeztek közgazdász doktoranduszok. A hét alapító tag öt doktori iskola képviseletében volt jelen, mely bíztató arányt tovább erősíti, hogy az ország számos doktori iskolájából jelentkeztek érdeklődők, akik tagként részt kívánnak venni az Osztály munkájában. A DOSz részéről Szávay László, a tudományos osztályok szervezéséért és felügyeletéért felelős elnökségi tag köszöntötte a jelenlévőket, részletes és egyben lelkesítő szavakkal bemutatva a DOSz és az osztályok munkáját.

Az Osztály nem titkolt célja, hogy a tagság létszámát folyamatosan növelje, egy olyan szakmai hálózatot kiépítve, melynek keretében a közgazdász doktoranduszoknak formális és informális találkozásokra egyaránt lehetősége nyílik. Ennek érdekében a 2013/2014-es munkaterv egyik sarkalatos pontja, hogy az off-programokkal kiegészített szakmai rendezvények megrendezésére negyedévente és mozgó helyszínnel kerül sor.

Az alapító tagok egyetértésével a DOSz Nyári Tábort követő első találkozót október végén, budapesti helyszínen kívánja tartani az Osztály. Az évi négy rendezvény egyike egy nagyszabású éves konferencia, mely első alkalommal 2014. január végén, pécsi helyszínen kerül megrendezésre, üdvözölve ezzel a pécsi doktoranduszok nagyfokú aktivitását a tudományos osztály munkájában.

A személyes eszmecsere lehetősége mellett az Osztály célul tűzte ki publikációs lehetőségek felderítését és nyújtását is. A tagság ennek keretében nemcsak a lehetőségekről, de korábbi tapasztalatokról is tájékozódhat majd. Hosszú távú terv az Osztály nemzetközi viszonylatban történő ismertté tétele, a határon túli doktori iskolákkal való kapcsolatfelvétel azonban már a toborzás során megtörténik.


Összességében az alakuló ülés rendkívül hatékonyan és produktívan telt el, megfelelő megalapozása a következő évek kemény és várhatóan sikeres szakmai munkájának.


Tóbi István

elnök

Bejelentkezés / Login
Regisztráció / Registration - Elfelejtett jelszó / Lost Password

Hírlevél feliratkozás
E-mail cím

Doktorandusz jogsegély-szolgálat
Hallgató Ügyvédje
Oktatási Jogok Biztosa
Partnerünk az e-tudomány